Handla second-hand för att spara pengar

Spara pengar genom att köpa saker second-hand och tjäna pengar genom att sälja dina gamla saker. Det finns många saker som är använda men som fortfarande har mycket liv kvar. Under sommarmånaderna är det kanske extra lätt att hitta dem, för då öppnar det upp loppisar lite överallt i hela Sverige. Kolla även in olika sidor med annonser från privatpersoner, som till exempel Blocket. Där kan man ofta hitta ganska fina saker som man kan köpa till en bråkdel av nypriset.

När du ska möblera i ditt hem, fundera till exempel på om du inte skulle kunna köpa några av möblerna second-hand. Om du vill fräscha upp möblerna gör du det enkelt med lite sandpapper och färg. Resultatet blir personligt och genom att använda vit färg kan du till exempel styla möblerna så de följer trenden shabby chic – det är alltid inne med denna inredningsstil. På samma sätt kan du faktiskt tjäna pengar på second-hand möbler. Köp in billiga trämöbler, fräscha upp dem med sandpapper och färg, sen säljer du dem och tjänar dig några hundralappar.

Kläder är någonting annat som man kan hitta mycket av second-hand. En del vill inte använda second-hand kläder, men är man okej med det finns det otroligt mycket att välja mellan. Leta på loppisar och på auktionssidor som till exempel Tradera eller Ebay. Du kan även sälja de kläder som du inte använder längre för att tjäna lite slantar. Den enes skräp är den andras skatt kan man tänka och det stämmer väldigt bra när det kommer till second-hand.

Att handla saker second-hand är inte bara ekonomiskt smart, det är även ett miljövänligt sätt att handla på. Om alla skulle handla second-hand hade vi kunnat minska kemikalieutsläppen som sker genom kläd- och möbeltillverkning drastiskt. Du gör alltså både dig själv, din ekonomi och miljön en tjänst när du handlar på detta sätt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *